Mads Eslund: Quattro Stagioni
Udgivelsesdato: 10. januar 2019
76 sider
Vejl. pris: 150 kr. 

​Hvordan skriver man en historie? Skriver man på sine egne erfaringer? Hvad er erfaring? Man kan bruge ”han” eller ”hun” eller ”jeg” eller ”du”. For eksempel –  idontrepresentthateither. Du kan skrive ”min” eller ”din”, ”han siger” eller ”hun siger”. Jeg kan skrive ”jeg siger”. Bruge ”du” eller ”man” eller måske noget helt andet. Han kan nedskrive en tekst, han allerede har skrevet.

Quattro stagioni er fire slices: tre med grønt – svampe, artiskokker og oliven – og en med skinke. Tre genskrivninger og noget, der kunne ligne erindringer. Der bruges enkle og konsekvente greb. Teksterne har det tilfælles, at de ikke forsøger at skjule de valg, der betinger dem. Og hvor efterlader disse valg så læseren? Quattro stagioni slutter i en mærkelig dannelsesfortælling. Er det forfatteren, der giver sig hen, eller giver han op? Og skal vi føle os indignerede, forløste eller triste?

Mens sidste sektion er sitrende klar og følsom autofiktion (og mere af det, gerne i romanform, please), danner første sektion det særeste, cool vrængende troldspejl for debutbogens reception.”
– Lars Bukdahl, Weekendavisen

“Får Mads Eslund (f. 1975, uddannet fra Forfatterskolen i 2003, debut 2005) gennem sin komprimerede og stilistisk suverænt turnerede mini-autobiografi demonstreret talent som humorist og beretter, lykkes det ham til gengæld i bogens tre første sektioner at efterlade det slappest tænkelige indtryk.”
– Erik Skyum-Nielsen, Information


Mads Eslund, født 1975, er uddannet fra Forfatterskolen i 2003 og debuterede i 2005 med poesihybriden Stærkt røde sokker til slidte blå jeans på forlaget Anblik. Han har igennem en årrække undervist på skrivelinjen på Testrup Højskole og er nu afdelingsleder og mentor ved Talentskolens forfatterlinje, Dansk Center for Kunstnerisk Talentudvikling, Næstved. Fra 2016-2018 var han kunstnerisk leder af Nordisk poesifestival/Rolf Jacobsen-dagene i Hamar, Norge, og fra 2014–2017 medlem af Kunstrådet i Aarhus kommune. Quattro stagioni er Mads Eslunds tredje udgivelse og den første udgivelse af ny dansk litteratur på forlaget Tredje september.