Andreas Vermehren Holm: Metanoia-trilogien
Udgivelsesdato: 1. januar 2024
144 sider, med omslag af Peter Brandes
Vejl. pris: 200 kr.

Andreas Vermehren Holms Metanoia-trilogien består af digtsamlingerne Mørkningen (2016), Hvorfor ryster jeg (2018) og Tågeklokkerne (2021). Værket blander historiske og fremtidige vidnesbyrd i en undersøgelse af kollektive sindsændringer og erfaringsskabelse på tværs af generationer.

Metanoia af græsk ‘eftertanke, omvending’, efter metanoein ‘at ombestemme sig, ændre syn, perception’ på baggrund af en berøring eller begivenhed, der forstyrrer ens verdensbillede.

Billedkunstner Peter Brandes har lavet omslag til denne hardback-udgave, lettere revideret.

♥︎♥︎♥︎♥︎ – “Her er [...] vilde tanker – inspirationen kommer fra science fiction-forfattere som Kim Stanley Robinson og Ursula Le Guin – men de er formuleret i en streng, poetisk og til tider dunkel stil. Det er koncentrerede tekster, spændt ud mellem noget meget konkret og noget meget abstrakt; tekster, som desuden rummer inderlig, spirituel impuls a la en tænker som Simone Weil [...] Det er digte om [en] indre transformation som respons på den ydre, digte om »naturernes udsathed overfor hinanden« og »fortællingernes indflydelse på den menneskelige natur«. [...] Her er spørgsmålet ikke, hvorfor er der håb, men, som der står, »hvordan er der håb?«.”
– Mikkel Krause Frantzen, Politiken

Andreas Vermehren Holm (f. 1988) er digter, oversætter, redaktør og forlægger.